torstai 7. toukokuuta 2015

Taivas- ja helvettikokemukset syynissä

Tartun arkaan aiheeseen lähinnä omana kokemuksenani, mitä koin kun luin ja katsoin videoita mm. "he möivät sielunsa saatanalle" (youtubella on), Angelica Zambranon taivas- ja helvettikokemukset joista oli selostus videolla ja myös suomennettunakin 2 ensimmäistä vierailua.
Tuo ensimmäiseksi mainittu video löytyy englanniksi ainoastaan tietääkseni, nimellä "they sold their souls to satan/devil."
Voisin sanoa että nuo pakettina yhdessä tarjoavat suorastaan hiuksia nostattavan karmeat kokemukset herkkiksille. Itselleni tuo setti oli sellainen että vieläkin toivutaan, katsoin jo toista viikkoa sitten nuo, vappuviikon maanantaina.
Olen ollut masentunut ja ahdistunut, myös Jumala-suhde on ollut äärimmäisellä koetuksella.

Tuo rock-musiikkia käsittelevä video jonka ekana mainitsin, käsitteli monen suositun bändin saatanallisia säkeitä, helvetillä pelleilyn, saatananpalvonnan ja sanoitukset alitajuisesti vaikuttavina.
On sanottu että musiikissa on takaperin sanomia ja se tuntuu pitävän paikkansa.
Myös hengellisessä musiikissa voi olla sanomia takaperin, mutta sanoma voi olla eri kuin sekulaarimusiikissa.
Monikaan ei ole niitä varmaan tutkinut, mitä sanomia missäkin biisissä löytyy.
Itse epäilen tunnistaisinko välttämättä takaperin sanomia aina välttämättä englanniksi ja menisikö ne alitajuntaan niin hyvin kuin suomenkielinen, vaikea sanoa.
Englannin kuullun ymmärtäminen on ihmeellisesti kuitenkin harjaantunut viimeaikoina kun vaan aloin katsoa videoita jenkeistä (uutisia lähinnä).
Tosin aina tuntuu löytyvän uusia sanoja opittaviksi.

Tuo oli varsin pitkä videoiden sarja kuitenkin, tuossa 'they sold their souls to satan', melkein tunnin yksi video ja viimeisissä oli tehosteena jollain tavalla tehty helvetti-efekti, jonka alkuperää en tiedä mistä se on napattu. Kyllähän se varsin karvoja nostattava kokemus oli.
Sen päälle lue vielä mitä Angelica Zambrano koki taivas- ja helvettikäynnillään, niin karmea paketti on valmiina!
Itse en lue itseäni kovinkaan kummoiseksi kristittynä, oon koko yli 20 vuotisen uskossaoloaikani kompastellut, langennut, ollut maailmassa, tehnyt asioita joita Jumala vihaa.
Sanoisko että jotain 25-26 vuotta on kun uskonratkaisuni tein.
Siis mulla ei ole varaa ketään tuomita, ilmoitan heti. Se on Jumalan sana, joka tuomitsee.
Painotan sitä.

Laittaisin lainauksia tuosta kokemuksesta, jotka mielestäni vääristivät pahasti armoa.
Nimittäin on niin, että moni uskossa ollutkin joutuivat helvettiin jostain synnistä, joka oli varsin lohdutonta eikä sitä tähdennetty tarkemmin, miksi.
Toki hyväksyn sen että taivaaseen ei pääse mitään syntiä ja pahuutta, mutta miten me sitten puhdistumme jollemme Jeesuksen kautta? Uskomalla Jeesuksen Kristukseen?
Tuosta kokemuksesta, kun Angelica näki helvetissä paljon uskovia, oli varsin karu vaikutus.
Haluaako Jumala pelotella omansa helvetin tulella konkreettisesti, tällaisilla näyillä ja kokemuksilla? Jos näin on, niin koko käsitykseni kristinuskosta on täysin mullistettu.
Kaikki, mihin ennen uskoin, Jumalan rakkaudesta, olisikin väärää.
Kaiken kaikkiaan aika lohduton vaikutelma jäi itselleni tästä kokemuksesta ainakin.

http://www.divinerevelations.info/documents/prepare_to_meet_your_god/finnish_prepare_to_meet_your_god_angelica_zambrano_saving_again.pdf
(varoitan, tuo on sellaista tekstiä että herkempi voi hyvin ahdistua, mutta haluan lohduttaa että Jeesus antaa rauhan ja armonsa rakkauden avuksi.)

Uskon kyllä suurimmaksi osaksi tuon näyn olevan kuitenkin todellinen, mutta itselleni heräsi suunnaton ahdistus, pelko ja epävarmuus.
En haluaisi ajatella noita asioita yhtään ylimääräistä.
Olen itse tullut uskoon 13-vuotiaana sillä tavalla että näin trakun "Tämä oli elämäsi" ja hyvin selkeästi tajusin että tulemalla uskoon voin välttyä helvetiltä.
En tiedä miten sitten asennoitua helvettiin joutumisella uskovaisena, voiko olla näin että jos uskoo Jeesukseen vapahtajanaan ja silti välillä tekee syntiä, niin päätyy helvettiin?
En saanut tästä asiasta selvää varmuutta.
Mua ahdistamaan jäi hyvin paljon tuosta kokemuksesta lukeminen jälleen että taisin muitakin ihmisiä alkaa ahdistamaan myös puheillani.

Itse en väitä olevani täydellinen, mutta uskon että Jeesus on kuollut syntieni takia ja puhdistaa mut kaikesta synnistä, että musta tulee taivaan perillinen.
Se tietysti edellyttää sitä, että jätän synnillisen elämäni ja otan Pyhän Hengen opastuksen jokapäiväiseen elämääni, tarkoittaen sitä, että hengen uudistusta tartten JOKA päivä.
Huomaan, miten äkkiä vanha ihmiseni, joka on se osa minusta joka on synnillinen edelleenkin, tahtoo silloin ottaa minussa vallan kun en rukoile ja pyydä apua sekä johdatusta päivittäin.
Luen Raamattua tavoitteella vuodessa läpi, sen haluaisin ottaa jokavuotiseksi tavoitteekseni.

http://www.kotipetripaavola.com/Jumalanpalveleminenhengenuudessatilassa.html

Tuossa linkissä osviittaa siitä mitä selkeimmin esitettynä mitä on hengen elämä vs. lihallinen elämä.

Mun jälkimaininkini noista todistuksista olivat varsin rankat.
Välillä pelkäsin että masentumisen lisäksi menee kestokykyni yli koko juttu...
Mua masensi tavattomasti, mietin et voiko olla totta että tuollaista on, helvetti edessä kuoleman jälkeen todella jos en kulje Jeesuksen kanssa?
Uskossa on sinänsä helppoa elää kyllä, mutta siinä pitää tehdä valintoja, kenelle elän ja miten päiväni elän. Pitää luopua asioista, jotka erottavat Herrasta Jeesuksesta.
Tänään teen taas sen valinnan, vaikkei tie ole helppo aina kulkea.
Armoa ja rauhaa, Jumala tahtoo rakkaudellaan vetää meitä parannukseen, ei vihalla eikä rangaistuksella. Jumala tietää mitä vahinkoa uhkailu ja rangaistus tekee meissä eikä hän halua meitä särkeä, vaan parantaa. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti